Sly House / URCODE Architecture

first_img 2013 Area:  261 m² Area:  261 m² Year Completion year of this architecture project Projects Sly House / URCODE Architecture Sly House / URCODE ArchitectureSave this projectSaveSly House / URCODE Architecture CopyAbout this officeURCODE ArchitectureOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYongin-siHousesPublished on October 29, 2013Cite: “Sly House / URCODE Architecture” 29 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs “COPY” Architects: URCODE Architecture Area Area of this architecture project Year:  ArchDailycenter_img CopyHouses•Yongin-si, Photographs:  Kyung sub, Shin Save this picture!© Kyung-Sub ShinRecommended ProductsPorcelain StonewareApavisaBetonDoorsC.R. LaurenceAll-Glass Entrances Featuring DRS Wedge-Lock Door Rail SystemSide tablesBoConceptLos Angeles Lounge Table 6230Text description provided by the architects. There are two different ways of facing to nature in this design. Save this picture!© Kyung-Sub ShinFirstly, viewing the nature itself is the one, and emphasizing on having the nature in the garden is the other. As it can be seen on photos, the building wraps the garden, and stands a backdrop of the road. It includes both the natural and the urban setting.Save this picture!© Kyung-Sub ShinGenerally, Korean housing system characterizes the facade of the building face to the garden. However, instead of following Korean housing system, I intended to have the nature; garden more privately. Creating an introspective posture that creates the views from the inside rather than from the outside. This kind of design gives the atmosphere of effectiveness of contrast. Unlike facade of huge building itself, the garden looks cosier. Save this picture!© Kyung-Sub ShinThere are two households in this house; parents live the ground floor and their youngest son and daughter in law live in first floor. Both spaces are perfectly divided.Save this picture!© Kyung-Sub ShinThese are their requirements;l  The place must be dividedl  The building should be faced to south so that the sun streams can into the roomsSave this picture!© Kyung-Sub Shinl  For saving maintenance cost, use photovoltaic facilities: “barrier free zone”l  The ground floor should be the universal design for using wheelchair l  The living room of a ground floor should have high ceiling  Save this picture!© Kyung-Sub Shinl  The dress room in the first floor need to be bigger than standard sizel  Each floor need to have two rooms, two bathrooms, a living room and a kitchenExcept these requirements, they need to reduce the user’s movement to a minimum, and have a good ventilation system. Hence, I ask them to have windows in two opposite walls, so windows are facing to each other for good ventilation. Plus, the impact of the sun path was carefully studied as well. Consequently, the plan looks narrow and long; also the entrance locates between a living room and a kitchen which reduces the circulation spaces. Using the contrast effects, the house looks plentiful. A panoramic view spreads out through the small entrance, and it connotes richness and variety of the space. Hence it is surrounded by the natural setting and various tones that the sunlight gives to the space.Save this picture!© Kyung-Sub ShinThe exterior of the house used spraying stone which applied to EIFS(외단열시스템) with zinc. It decreases dewcondensation and thermal bridge break. Save this picture!© Kyung-Sub ShinThere is no obstacle for the wheelchair in the garden. Literally it is barrier free zone. And the rest of places set for the little kitchen garden and grass. For the kitchen garden, I used gabion for dividing sections, and in the garden, there is a wall which can be used a big film screen. This screen wall dedicated to the wife who studied film.Save this picture!Second Floor PlanProject gallerySee allShow lessFitzroy House / Techne ArchitectsSelected ProjectsVilla for Girls / Soliscolomer y AsociadosSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/442220/sly-house-urcode-architecture Clipboard Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/442220/sly-house-urcode-architecture Clipboard Year:  2013 “COPY” Save this picture!© Kyung-Sub Shin+ 24 Sharelast_img