Villa Castro / AP Valletta + Jens Bruenslow

first_img 2016 CopyAbout this officeAP VallettaOfficeFollowJens BruenslowOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationNaxxarIcebergMaltaPublished on March 01, 2020Cite: “Villa Castro / AP Valletta + Jens Bruenslow” 01 Mar 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?从古典到现代,卡斯特罗别墅改建 Villa Castro / AP Valletta + Jens Bruenslow是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Villa Castro / AP Valletta + Jens Bruenslow Save this picture!© Alex Attard+ 22Curated by María Francisca González Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884127/villa-castro-architecture-project-plus-jens-bruenslow Clipboard Manufacturers: LM Contractor, Vassallo Joiners, VaultsSave this picture!© Alex AttardRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. Villa Castro is located in the town of Naxxar, in the center of the island of Malta. Its location on the perimeter of an Urban Conservation Area has led to drastic modification of the original setting of the villa, recent building developments destroying irreversibly its original context. The project programme was organized around the needs of a family and guestrooms to accommodate relatives and friends. The garden, as well as the two internal courtyards, were preserved and, following an unsuccessful attempt at acquiring the remaining portion of the garden immediately adjacent to the existing one, an extension was designed and grafted on the boundary wall to mitigate the negative visual impact of the recent neighboring block of apartments.Save this picture!© Alex AttardThe restoration element of the project entailed the securing of dangerous parts, the removal of inserted structures and accretions which conflicted with the authentic organisation of space or with the clarity of architectural form, the reopening of blocked arches and the introduction of a few additional openings to allow firstly for more light into the building and, secondly, to strengthen the already well defined symmetry of the garden and courtyard facades. The same principle guided the organization of the external areas. The existing spaces were organized accordingly to the needs of the clients, leaving the ground floor for living, play and entertainment while dedicating the upper entirely to individual bedrooms. Since the depth of the old annex structures is very narrow and rooms typically distributed in an ‘enfilade’ arrangement, an external access balcony was added replacing an existing open balcony.Save this picture!© Julian VassalloMoreover, a new stairwell designed in a contemporary language was introduced in an existing backyard to link the long string of rooms aligned along the perimeter, as well as to create space for another bedroom above it. A new extension was built with just enough thickness to house guest quarters that tower over the garden and screen off the new development while closing off the composition of the garden and defining its end facade. They are lifted over the ground on slender columns in order not to obstruct the cornices and pilasters and the pediment of the gate which once led to the garden beyond. All new extensions were conceived as simple volumes and are defined and positioned to compliment, and coexist with the existing building.Save this picture!© Alex AttardSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Alex AttardThey are treated in such a way as to allow maximum light on the inside while retaining a monolithic appearance from the outside in sympathy with the old building. Although almost entirely glazed, this is achieved by means of a dense wooden screen, creating a composition based on the contrast of materiality. The screens are made from American cedar, which will, over time, acquire a natural protective patina of silvery grey that blends in with the limestone surfaces of the old house. Like all projects that involve the rehabilitation and extension of old structures, time is an important element of the composition of which the building is made, and that will unravel with time.Save this picture!© Alex AttardSave this picture!Section ASave this picture!© Alex AttardOriginally published on November 23, 2017.Project gallerySee allShow lessDos Plátanos School / MurmuroSelected ProjectsHouse TR1215 / BR3 ArquitetosSelected Projects Share Villa Castro / AP Valletta + Jens BruenslowSave this projectSaveVilla Castro / AP Valletta + Jens Bruenslow “COPY” Houses Architects: AP Valletta, Jens Bruenslow Area Area of this architecture projectcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884127/villa-castro-architecture-project-plus-jens-bruenslow Clipboard CopyHouses, Renovation•Naxxar, Malta Year:  Photographs:  Alex Attard, Julian Vassallo Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects ArchDaily Malta “COPY” Area:  778 m² Year Completion year of this architecture project last_img