Café Liebeliebe / PLS Architects

first_imgArchitects: PLS Architects Area Area of this architecture project HyunRim Construction “COPY” Save this picture!© Yoon JoonhwanCurated by Hana Abdel Share Café Liebeliebe / PLS ArchitectsSave this projectSaveCafé Liebeliebe / PLS Architects “COPY” Lead Architects: CopyAbout this officePLS ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsHospitality ArchitectureRestaurants & BarsCoffee ShopMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingApartmentsUlju-gunOn FacebookSouth KoreaPublished on May 14, 2020Cite: “Café Liebeliebe / PLS Architects” 14 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939396/cafe-liebeliebe-pls-architects Clipboard 2019 Photographs CopyCoffee Shop, Mixed Use Architecture, Apartments•Ulju-gun, South Korea Coffee Shop Manufacturers: AutoDesk, American Standard, Adobe, Miicrete, Noroo paint, Onelux, Trimble Navigation, Yes lighting, ylchem Photographs:  Yoon Joonhwan Manufacturers Brands with products used in this architecture project Construction: ArchDaily South Korea Café Liebeliebe / PLS Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939396/cafe-liebeliebe-pls-architects Clipboard Year:  Design Team:Um JiyoungClients:Jang JinyoungCollaborator S:MOA StructureCollaborator M:GwangmyeongTotal EngineersCity:Ulju-gunCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yoon JoonhwanRecommended ProductsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsJansenDoors – Folding and SlidingText description provided by the architects. A Way on the Horizon. Many commercial buildings have recently been built along the coastline between Busan and Ulsan. It reflects people’s desire to break away from the city centre. However, most designs either blindly following perceived trends or are excessively commercial. It leads architects to feel obliged to revert to earlier fads. Café Liebeliebe is a cafe’-and-housing project located in Ganjeolgot cape, Ulsan. The project site is 100m long and 12-18m wide, so long and narrow. On this eastern side of the site there are dense forests of pine forests, bamboo and acacia trees, and the coast of Ganjeolgot cape to the south. How should visitors be expected to make contact with an ocean 400m before them?Save this picture!© Yoon JoonhwanSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Yoon JoonhwanA line Leading to Ganjeolgot Cape. The sequence was planned according to the long and narrow site conditions perpendicular to the ocean. There are three sections, before reaching the water, where visitors can enjoy the ocean view after entering the opposite side of the ocean. The sequence consists of an entry area, a constructed artificial area, and the outer area where people can enjoy nature, and protruding walls create layers of spaces. There is a place where people can enjoy the connected scenery, both from the inside and outside. People experience architecture, listen to nature, and interact with the natural landscape. The walkway, which links multiple experiences, has been set up with a 2.1m-high waterway that not only provides the acoustic background of falling water but also helps the water circulation within the water that later emerges.Save this picture!© Yoon JoonhwanAs soon as you reach the artificial area along the waterway, you will find the Sunken Space and an entrance to the building. Entering the room, there is a long hallway, and the aforementioned water space unfolds. The expanse of water is an element that embraces the sky and the sea. We tried to embody images through an expanse that blurs the boundaries between the sky and the sea. Therefore, the height of the water was designed to match the horizon of the sea, and the untidy tour-sites environment remains as a part of the landscape. On the first floor, the ocean is connected to the house via the water space, and on the second floor, the veranda is planned widely to put architecture towards the sea.Save this picture!© Yoon JoonhwanA Mixture of Commercial and Residential Spaces. Originally, there was a cafe’ run by the client before Café Liebeliebe. The client demolished the former cafe’ and bought additional land to proceed with the current project. She commissioned a building where commercial and residential spaces could coexist, requesting a clear separation of the two functions to balance work and life. Thus, residential space was placed in a U-shaped form, contrary to the attitude towards the commercial space. And a water space was installed at the entrance to distinguish the route to the cafe’ from the route to the residential area. This made it difficult for visitors to recognize residential space. There is also a road between which leads to the courtyard. The courtyard welcomes sunlight into the residential area where there is a limited number of windows due to the cafe’ outside. In the residential area, it applies a skylight, proposing an open interior-oriented dwelling. All of these characteristics made Café Liebeliebe consist of both commercial and residential spaces, but it protects clients’ privacy by separation schemes between commercial and residential areas.Save this picture!© Yoon JoonhwanProject gallerySee allShow lessEDEN Singapore Apartments / Heatherwick StudioSelected ProjectsBabylon Garden Spa Renovation / Ho Khue ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Ganjeolgot 1-gil, Seosaeng-myeon, Ulju-gun, Ulsan, South KoreaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Park Kanghee, Lee Yeonjung, Shin Hyukhyu Projects Area:  448 m² Year Completion year of this architecture project last_img